Hemmasommar för oss

Hemmavid

Hej på er! Hur har ni det? Här är det ganska okej. Det är en del skit men det tar jag en annan gång. Men idag skiner solen och det känns bra.
Jag har ju inte skrivit på ett tag för jag har helt enkelt varit så himla trött på sociala medier nu i sommar. Och då även på att uppdatera själv, så det har varit väldigt sporadiskt både på Instagram, här i bloggen och Facebook. Jag blir sån ibland och speciellt på sommaren när folk ska överträffa varandra i hur mycket de hittat på och tagit bild på typ allt man gjort och ätit. Jag blir trött på allt till slut, sen får det låta hur bittert det vill.

Och lite bitter ÄR jag kanske, för vi har inte hittat på mycket i sommar eftersom vi sparar pengar som krävs för att fixa huset då vi har takläcka, dränering som måste fixas, väggar och innertak som inte heller är i bästa skick. Plus ett bilbyte som är ett måste då vår gamla bil är redo för ättestupan. Så vi har i stort sett bara varit hemma i Bunkeflostrand. Ingen flådig semesterresa. Inte varit ute och ätit. Inte druckit en massa vin och öl på krogen eller haft långa grillkvällar med vänner och annat folk gjort på sociala medier.

Men lite har jag ändå hittat på. Som att vi hade Thomas syster med döttrar här, plus svärföräldrarna, och så har jag även visat några bilder från min mosters 70 årsfest. Och nu har vi haft barnen här i två veckor. Så länge är de bara här en gång om året, annars bara fyra dagar i stöten, men idag är sista dagen på vår semester tillsammans. Malin är med en kompis och Oscar har precis ätit frukost såhär framåt eftermiddagen. Han ska ut med vänner på Malmöfestivalen ikväll så han stannar kvar en natt till.

Dag två när barnen kom så åkte vi till Ystad för sol och bad. Dock blev det bara ett snabbt dopp för min del eftersom vattentempen var ca 14 grader. Det kändes som om fötterna skulle ramla av. Fy!

Trots solkräm så lyckades jag ändå bränna mig rejält i fejset. Här på kvällen efter kall dusch och sju lager aloe vera i ansiktet. Jag höll mig undan solen en vecka efter det misstaget.

Den 6 augusti åkte jag upp till mamma och pappa (Thomas och barnen ville inte med så jag drog utan dem) för att fira pappas födelsedag.

Om pappa ser lite sur ut så är det dels för att han sitter med solen i ögonen och dels för att han inte direkt älskar att vara med på bild 😛

Jag och mammi satt lite mer i skugga.

Förutom att mysa, äta och dricka så stack jag och mamma bland annat iväg en sväng till Ikea samt till en secondhandbutik. Vi lämnade några lampor och jag fyndade några burkar och en skål. O’boy säljs ju numera bara i zip påsar vilket jag tycker är så himla dumt. Barn som ska gräva med sked i en påse välter ju lätt den. Men jag hittade en plåtburk att ha det i.

Jag och Thomas tog med Malin in två gånger på Malmöfestivalen, i måndags för att kolla in Carola.

Det är 40 år sedan jag såg min första och tills nu enda konsert med Carola. 1984 såg jag henne på Bäckaskogs slott. Jag var 11år, men inte än 12 fyllda så jag fick stå i barnhagen som var jättestor. Min vän Annika som är två år äldre och då typ Sveriges största Carolafan fick inte stå där jag och Linda stod, allra längst fram, utan var tvungen att stå långt bak med våra mammor. Stackaren! Sedan satt jag och Annika och väntade på Carola vid hennes föräldrars bil, men hon kom aldrig. Dock fick vi pappa Jans autograf men den smälllde ju inte riktigt lika högt om man säger så. Minnen… ❤️

Så snygg och rösten sitter där än. Konstigt nog kunde många av tonåringarna där hennes låttexter, eller de mest kända i alla fall. Dock är jag förvånad över att de kunde Tommy tycker om mig. Den måste varit på Tiktok.

I matväg har det blivit mycket önskemat som pizza, tacotallrik, burgare och sånt. Men även min korvgryta som är en favorit och så gjorde jag den här rätten för första gången. Det blev lite mycket sås kanske för jag tog sista skvätten som var kvar av både grädde och cremefraiche(därför syns köttet knappt, men det ligger där under såstäcket). Och så gjorde jag felet att jag lät köttet vara inne, tog ut och skivade och hällde på såsen och sedan in i ugnen igen. Tydligen skulle man bara skiva och sedan in i ugnen. Såsen skulle på innan servering. Men det blev bra såhär också för såsen tog upp smaken från köttet och inget blev torrt. Dock kommer jag minska på saltet nästa gång och göra några andra små förändringar som jag alltid gör när jag följer ett recept. Men det här var så gott! Malin tog om flera gånger och det blev inget kvar. Nina hade valnötter i receptet, jag tog cashew för det var vad jag hade hemma. Länk till recept här.

Ja det här var en liten recap av de senaste veckorna. Nu ska vi snart åka iväg och lämna Malin och snart är vi tillbaka i vardagen igen. Hösten nalkas och det känns faktiskt okej efter en sånär mellan-sommar liksom.

❤️❤️ Kram på er! ❤️❤️

4 reaktioner på ”Hemmasommar för oss”

  1. Hemmasemester kan också göra att man upptäcker fina ställen i sin närhet som man annars missar i vardagsstressen. Jag älskar ju att vara hemma, trots att jag jobbar heltid hemifrån, uppskattar att gynna lokala caféer eller bara ta med en termos och sätta mig på en klippa för mig själv. Det är riktig avkoppling för mig och i Stockholm har vädret varit perfekt och lagom hela sommaren. Att hoppa på en Waxholmsbåt med SL-kortet och bara besöka öar är så fantastiskt! Bra sätt att spara pengar med och ändå kunna njuta. Stranden vid Ystad såg härlig ut!

  2. Har haft en fruktansvärd tråkig sommar. Inga pengar, vänner bortresta och tappade lust och ork att göra något på egen hand. Låg mer eller mindre helt passiv i min soffa i fem hela veckor. Höll mig ifrån sociala medier så mkt som möjligt för att slippa se andras lycka och horder av bilder. Får hoppas nästa år blir bättre!

  3. Vi har också haft hemester, skönt att vara mest hemma och njuta av trädgård och fixa en del som behöver göras. Krävs inga dyra resor, finns enkla utflykter i närområdet. Äta frukost ute i trädgården varje morgon, plocka svamp i skogen, ta en cykeltur med fika. Finns många möjligheter <3

  4. Det ÄR tråkigt att vara hemma hela sommaren om man egentligen gärna vill iväg. Men hemmasommar är också fantastiskt ibland. Kravlöst, ta dan som den kommer… Förslag till nästa sommar: köp sommarbiljetten på Skånetrafiken och åk runt i Skåne! Kostade i år 595 kr för två månader och då får man åka hur mycket och hur långt i Skåne man vill. Åk till Österlen, till Båstad, hem till mamma och pappa, etc etc. Ta med matsäck så behövs inga dyra restaurangbesök. Gå på museer (om de är gratis), besök loppisar etc. Inte som att åka till Medelhavet men kan vara värt ändå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *